Els humans som éssers socials per naturalesa, perquè sabem que podem aconseguir molt més quan col·laborem junts que quan estem sols. Però encara que sigui un tret genètic, tots hem d’aprendre a socialitzar des de petits. Aquí, l’entorn escolar hi juga un paper fonamental, ja és on nens i nenes creen els seus primers vincles amb altres humans fora del nucli familiar. Per això, les activitats participatives o dinàmiques de grup són la millor opció per fomentar les relacions interpersonals.

Les propostes poden ser molt variades, des d’activitats artístiques com ara el teatre, fins a esports i altres jocs de competició. També es poden fer dinàmiques que suposin reptes intel·lectuals i ajudin a desenvolupar la comunicació, com a debats. T’expliquem alguns dels avantatges de realitzar activitats participatives a l’escola:

Millora de les habilitats socials

D’una banda, les activitats participatives són una oportunitat estupenda perquè els infants interactuïn entre ells en un context més relaxat i lúdic. Els tallers, els jocs o els esports fomenten habilitats socials com ara la comunicació, la cooperació i el treball en equip. A més, poden començar a desenvolupar noves capacitats com el lideratge o la solidaritat, i aprendre a resoldre conflictes de manera eficaç, cosa que els serà molt útil a la seva vida adulta.

Desenvolupament d’interessos i aficions

Aquest tipus d’activitats de lleure permeten als nens explorar diferents interessos i descobrir-ne les passions. També els ajuda a conèixer els seus límits, i desafiar-se a ells mateixos per ser millors. En aquest sentit, els desafiaments físics i mentals són sempre estimulants. I és que desperten la curiositat i la creativitat, i els ajuda a adquirir un autoconeixement més gran per anar forjant la seva pròpia identitat.

Alleugeriment de l’estrès

Els jocs en grup i la interacció amb iguals fan que els nens siguin més feliços. Es tracta d’un espai segur on podeu alleujar l’estrès i manejar les vostres emocions de manera saludable. Per això, compartir activitats gratificants i divertides amb persones afins ajuda a canalitzar emocions com l’ansietat, la frustració, l’enuig o la por. De fet, l’art i l’esport són les millors eines per a la regulació emocional.

Millora l’autoestima

Així mateix, participar en activitats grupals també és una manera excel·lent de fomentar la confiança, apuntalar una bona autoestima i desenvolupar el caràcter en els més petits. Els jocs que els proposen desafiaments, per exemple, els obliguen a establir metes i treballar per assolir-los. D’aquesta manera, entre jocs, poden enfortir la confiança en les pròpies habilitats, ja siguin físiques o intel·lectuals. A més, també són una gran oportunitat per assumir rols de lideratge, tornar-se més independents i desenvolupar un sentit de responsabilitat envers ells mateixos i envers els altres.

A Activijoc comptem amb una àmplia proposta d’activitats participatives per a tots els gustos, perfils i esdeveniments. Per exemple, tenim jocs pensats per estimular habilitats físiques com ara la punteria, l’equilibri, la força, la velocitat o la coordinació. En aquesta categoria entra el circuit de BTT, el tir amb arc, el rocòdrom monòlit o les taules de ping-pong, entre d’altres. Els que busquen reptes més tranquils, poden participar en els nostres Jocs Gegants, que són jocs de tota la vida (dominó, jinga, dames, penjat, tres en ratlla, qui és qui…) però a mida XL. I pels que mostrin inquietuds artístiques, tenim un munt de tallers on realitzem una enorme varietat de manualitats.

Per llogar i contractar algun dels nostres serveis per a l’escola, només ens has de contactar i reservar data. Començarem a preparar-ho tot com més aviat millor!