S’acosta el màgic dia de la Castanyada, una tradició popular al país que ens encanta. Si, a més de menjar castanyes, voleu organitzar una celebració amb jocs per a nens, aquí us deixem algunes propostes.

Per què celebrem la Castanyada?

La Castanyada és una festa tradicional que se celebra el 31 d’octubre a Catalunya, les Balears i algunes zones d’Aragó i València, coincidint amb el Dia de Tots Sants. És una celebració molt antiga d’origen pagà relacionada amb rituals de culte als difunts i a la natura. S’associa especialment amb la tardor, i un dels seus símbols més característics és la castanya, que antigament s’oferia als morts com a senyal de respecte i protecció.

Avui dia, la celebració ha adoptat un to més festiu, centrat en el gaudi comunitari. Les castanyes torrades, els panellets (petits dolços d’ametlla) i els moniatos són alguns dels aliments típics d’aquesta festa. La majoria de les escoles celebren la Castanyada. És l’ocasió perfecta per passar-s’ho bé i per continuar i mantenir viva aquesta tradició mil·lenària.

Jocs per a nens per celebrar la Castanyada

A més de menjar castanyes torrades, aquestes són algunes activitats que es poden fer aquest dia:

Jocs tradicionals de Jugantots

Aquesta és una de les col·leccions més especials d’Activijoc. Es tracta de versions ampliades de jocs clàssics com el dòmino, l’oca o el tres en ratlla, entre molts altres. Els Jugantots són ideals perquè hi puguin participar famílies i persones de totes les edats. Estan fets de fusta, per la qual cosa, a més de ser divertits, tenen un disseny artesanal molt bonic.

Si us animeu a tenir aquest taller de jocs per a nens, tindreu un gran èxit de convocatòria. Els petits i també els seus acompanyants adults podran gaudir de jocs ben divertits que fomenten la participació i el companyerisme. A més, els semblaran molt originals i desafiants. Podran jugar al parxís, al qui és qui, al Mikado, i molts més.

Preciosos jocs de fusta per als més petits

Aquests jocs, pensats per a edats molt primerenques, fan les delícies dels més menuts de la casa. Tenen un component lúdic important, però el seu disseny també permet un aprenentatge: colors, textures, mides i peces que es mouen són el secret del seu èxit. Les seves carones ho diuen tot, quan comencen a descobrir aquests jocs anomenats Jugapetits.

L’espai Jugapetits és ideal, perquè està inspirat en el mètode Montessori. És a dir, tots els jocs estan dissenyats per estimular el desenvolupament sensorial i cognitiu dels nens de 0 a 5 anys. Així, tota la família sense excepció pot gaudir d’un dia especial i divertit durant la Castanyada.

Col·lecció Juguipop

La col·lecció Juguipop es compon de jocs populars i cooperatius pensats per ser gaudits en grup. Es poden gaudir jocs d’habilitat més actius com les tradicionals curses de sacs, cordes de saltar, limbo, ping-pong, i molt més. Aquestes activitats competitives són una manera lúdica d’ensenyar valors com la cooperació, el respecte mutu i la competició sana.

Com els altres tallers, aquests jocs per a nens són inclusius i permeten que tots els assistents a la Castanyada participin i s’ho passin bé: pares, mares, altres familiars, monitors… Tothom està convidat a gaudir d’una festa plena de felicitat i alegria.

Jocs per a nens: el Jugacirc d’Activijoc

El nostre Jugacirc és realment especial. Ofereix una sèrie de jocs inspirats en el món del circ, però adaptat als més petits. Els nens poden experimentar amb malabars, equilibris i altres reptes d’habilitat propis del circ. Tots els participants poden formar part del món màgic del circ.

Taller de cistells de tardor

També oferim el nostre taller de cistells de tardor, on els més petits poden aprendre a teixir i decorar els seus propis cistells per omplir-los de castanyes o bolets. Utilitzem feltre i materials naturals com branques, fulles i fruits. És un taller creatiu i alhora pràctic.

Si gestioneu AFAS, casals infantils o departaments de festes i celebracions del vostre municipi, animeu-vos; aquesta activitat infantil i familiar sempre triomfa i enamorarà grans i petits.

A Activijoc som especialistes en jocs per a nens, però també oferim activitats d’animació infantil i un munt de tallers diferents. Per veure amb més detall el nostre catàleg, visiteu la nostra web. Treballem amb centres educatius, ajuntaments, restaurants, AFAS, associacions de veïns, etc.

No espereu més i prepareu els millors jocs per a nens per aquesta Castanyada. Contacteu amb Activijoc i ens ocuparem de tot perquè tingueu una celebració tradicional i increïble.